Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Mojito


Το σωστο Mojito , θελει τριμμενο παγο, φυσικο λεμονι τυπου Lime(αλλα γινεται μια χαρα και με τα δικα μας λεμονακια), ρουμι λευκο Havana club και μονο (μη βαλετε bacardi χαλια γινεται), και μαυρη ζαχαρη....

Βαζετε μια κουταλιά ζαχαρη στο ποτηρι

Βαζετε καμμια δεκαρια φυλλαρακια δυοσμου (να παρετε γλαστρα)

Βαζετε μιση δοση χυμο απο λεμονι(επειδη βαριομαστε, στιβουμε μισο λεμονι, αλλα προσοχη στα κουκουτσια: βουλώνει το καλαμάκι!)

Και το κοπανατε με το γουδοχερι... Πως ειναι το τζατζικι; Το μυστικο ειναι στο καλο κοπανημα... Να ποτισει η ζαχαρη με τους χυμους του δυοσμου (γιαυτο θελει φρεσκο δυοσμο)

Μετα βαζετε δυο δοσεις λευκο Havana club, και δυο δοσεις σοδα.....(καλα αν δεν εχετε ορεξη να γινετε κουδουνι βαλτε μια δοση, αλλά παρτε πιο μικρο ποτηρι, μη δειχνει και κακόμοιρο).

Κοτσαρετε και δυο κλαρακια δυοσμο για εμφανιση και αρωμα.....

Πινετε κατα προτιμηση σε ανοιχτους χωρους, με καλη παρεα, τα ζεστα καλοκαιρινα βραδια, και με ρεγκε για μουσικη υποκρουση....